Cita-Cita Menjelang Umur 40 Tahun

Uncategorized

Umur aku tahun ni dah pun 39 tahun and to be honest takde benda pun yang aku boleh banggakan sangat. So aku letaklah target dekat diri sendiri yang aku rasa boleh capai sebab target nak kaya tu macam sampai mati pun tak boleh gayanya. Haha. Bukan nak bangga dengan orang pun. Aku buat untuk diri sendiri je. Peduli lah orang lain.

Cita-cita yang aku target ni memang aku rasa realisticlah sebab kena usaha bersungguh je dan harapkan bantuan orang lain sana sini.

Yang pertama, aku nak siapkan project eLearning System aku. Dah pun berjaya siapkan dan aku dapat experience full cycle dan sekarang aku nampak trend orang dan behaviour jugak kut dalam nak belajar. Baru first day Live tu aku dah nampak tu. Pasal system tu takde apa sangatlah bila dah siap ni, sebab aku tau apa to expect. Alhamdulillah. Full cycle tadi aku jaga project system, aku biat contents dan aku buat assessments jugak. Kalau nak hire eLearning Manager aku lah yang paling sesuai di Malaysia ni. Belajar dari bawah start 9 tahun dulu. Experience dalam education and banking industry. Hihi.

Kedua aku nak dapatkan Master sebelum birthday aku yang ke 40. InsyaAllah dalam bulan December ni habis. Yang bestnya aku boleh relatekan kerja aku dengan course aku. Memang Allah dah plankan untuk aku. Plug and play je, itu pasal aku boleh score. InsyaAllah kalau takde aral boleh capai.

Yang ketiga, aku nak kuruskan badan. Ha ini masalah sikit sebab aku suka makan. Dan dah seminggu dah ni aku tak bersenam. Tapi takpe, ada 5 bulan lagi. InsyaAllah.

Kalau dah tercapai ketiga-tiga ni aku maybe ada target lain, tapi as for now aku habiskan yang ni dulu lah. Doakan aku berjaya dan sihat untuk capai semua itu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s