Benda “Normal” Yang Aku Sangat Syukuri

Blog Harian

Sepanjang aku bekerja memang semua company tanggung kos rawatan kalau ada penyakit. Tapi aku baru first time merasa bekerja di company yang bagi medical card supaya aku tak perlu bayar untuk jumpa doktor and ambik ubat.

Pengalaman aku sebelum ni, semua kena bayar lepas tu baru boleh claim. Lepas tu ambik masa baru dapat. Mesti ramai orang akan cakap normallah tu ada kad. Tidak pada aku, sebab aku pernah ada experience aku tengah sesak tapi aku betul sakit nak jumpa Doktor.

Dan sekarang bila aku atau bawak anak-anak aku pergi klinik memang aku bersyukur sangat bab ni sebab aku pernah rasa seksa nak bayar Doktor dan terbayang orang lain alami benda yang sama.

Sebab accident hari tu aku pergi klinik lagi nak double check, Boss aku pun suruh, cakap kat aku jangan nak confident sangat sebab semua bengkak and lebam ada lagi. Aku pergi dan X-Ray pun senang hati tak payah risau bab bayaran. Alhamdulillah.

Anyway nothing serious tapi kena rehat lagilah bagi betul-betul elok baru boleh nak aktif balik. MC 2 hari lagi walaupun tadi masuk office. Aku dengar je lah cakap Doktor tu walaupun rasanya boleh je nak main jumping rope dah ni dan semalam aku dah jogging dah, oh yang bengkaknya tangan, kaki dah ok. 😁

Kalau nak normalize benda, benda macam ni lah kena normalize bukan normalize benda sampai keluar ayat biasalah tu bayar dulu, siapa suruh takde saving?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s