Kesalahan Terbesar

Uncategorized

Kadang-kadang kita (read: aku) ada rasa menyampah nak kerja atas beberapa alasan yang dibuat-buat tapi dalam tak sedar hasil kerja itulah yang boleh buat aku bayar financing macam-macam, bagi anak-anak makan dan boleh berbelanja itu ini.

Baru-baru ini aku dapat bonus, imagine dalam crisis covid ni company bagi bonus dan untuk manusia yang monthly income tak seberapa, duit bonus banyak membantu. Aku dapat cat rumah, ganti TV yang dah setahun rosak dan boleh masuk sikit dalam saving. Masa tu aku sedar dalam tak suka beberapa perkara pasal kerja, kerja itulah yang membantu aku untuk kehidupan yang lebih baik.

Dengan itu aku bersyukur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s