Mimpi Bukan Mainan Syaitan

Blog Harian

Aku biasa dengar orang cakap Mimpi Mainan Syaitan, bulan puasa takde syaitan so aku concludekan mimpi adalah a collection of apa yang kau fikir sepanjang hari tu atau apa yang kau nampak atau apa yang kau baca. At least untuk aku lah. Ini mimpi aku masa tidur lepas Subuh pagi tadi.

Aku mimpi aku dengan awek aku berasal dari daerah yang sama, rumah sebelah menyebelah. Scene dia kitaorang muda belia.

Masa raya, awek aku dah balik kampung awal. Lepas tu aku bersungguh naik motor nak balik kampung jugak dengan penuh rintangan sebab PKP dan akhirnya berjaya. Malam raya tu aku nak jumpa dia sebab dah lama sangat tak jumpa tapi dia takde dekat rumah sebab pergi beli barang.

Lepas tu aku nak pergi cari dia naik basikal tapi sebab kampung takde lampu, basikal pun takde lampu so aku stop dan jam aku pun tetiba berbunyi.

Awek aku tu Liza, wife aku dan ye aku tidur lepas Subuh dan aku lambat nak ke office.

Semalam aku:
1) Banyak ternampak atau baca news pasal rentas daerah.
2) Sembang pasal raya yang tak jadi.
3) Siang tu aku tengok FB budak sekolah aku, satu kampung kawin.
4) Siang tu aku ingat motor aku roadtax dah expired.

Dan semua tu bercampur sekali dan jadi satu mimpi yang almost lengkap. Dan aku tak tau kenapa mimpi kali aku ingat detail. Sebab tak dapat jumpa wife ke? Hahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s