Just Because You Can Doesn’t Mean You Should

Blog Harian

Semalam PM announce yang Isnin nanti PKP ni dilonggarkan sedikit untuk buat ekonomi bergerak semula. Sebagai manusia yang boleh berfikir, patutnya kita tau risiko yang kita akan hadapi dan cara-cara nak menghadapinya.

Untuk hidup dengan selamat, kita hanya perlu buat perkara-perkara yang betul dan patut sahaja. Contohnya: Makan. Pergi je lah tapau or guna delivery service dari beria nak duduk kedai makan ramai-ramai ikut SOP menyusahkan diri. Kedai tu masih boleh survive, dan segala pihak yang terlibat untuk kedai tu boleh berniaga pun boleh survive dan kau sendiri pun boleh survive sebab boleh makan.

Aku pun yakin organisasi-organisasi yang matang tau dan akan handle kakitangan diaorang dengan baik untuk memastikan kerja dibuat dan kakitangan selamat.

Aku selalu bergurau yang aku dah lama teringin nak makan Nasi Kandar Kudu or Yassem sebab dah lama tak makan, tapi takde kerjalah aku nak pergi bersesak dekat dodgy end jalan TAR tu semata-mata untuk makan. Kari wife aku pun sedap, tak perlu nak nasi kandar sangat. Benda boleh tunggu kita tunggu je lah.

Dan macam-macam benda lain masih boleh tunggu sehingga keadaan jadi better, InsyaAllah. Kalau kerajaan bagi balik raya pun aku mungkin takkan balik walaupun dah lama gila tak jumpa emak aku, sebab mak aku pun sihat dan masih boleh tunggu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s