Harumanis Yang Tiada Beza

Blog Harian

Kalau durian ada Musang King, mangga ada Harumanis. Pada aku bila makan Musang King (setahun sekali) aku memang rasa beza dia dengan katakan durian kampung. Durian kampung sedap, tapi, kau memang rasa Musang King tu sedap dengan beberapa kelebihan lain compare to durian kampung yang Mak aku tanam contohnya. So ok lah nak belanja beli.

Tapi Harumanis aku tak boleh differentiate sangat. Aku rasa dia lebih kurang je dengan mangga-mangga yang wujud di muka bumi ini dan senang nak beli dekat Pasaraya CS pada bila-bila masa. Harga dia melampau mahal sampai RM100++ untuk beberapa biji.

Mungkin aku sorang je kut rasa macam tu or maybe masa aku beli dulu aku sebenarnya kena tipu, kotak je Harummanis tapi dia jual mangga belakang rumah mak dia agaknya.

Harap orang Perlis jangan marah ye. Kalau half price maybe aku boleh order, as for now mangga Pasaraya CS sedap enough for aku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s