Bila Benda Jadi Keperluan

Blog Harian

Masa sekarang ni aku nampak bila orang perlukan something orang akan cuba dapatkan. Macam mula buat benda cara baru dan sebab keperluan, dalam masa sekejap je dah mahir. Macam penggunaan Zoom and Teams contohnya.

Katakan kalau duit bantuan ada option dimasukkan ke dalam ewallet secara direct dan terus boleh guna untuk beli barang, atau ewallet ada features nak transfer ke akaun bank. (untuk bayar sewa rumah contohnya), aku rasa ramai orang akan start guna ewallet dan tak payah beratur pergi Bank. Untuk orang yang betul takde je pergi, yang takde smartphone and internet contohnya, yang aku rasa pada zaman sekarang golongan ni dah makin kurang. Or bila dah jadi keperluan orang akan dapatkan jugak yang paling basic.

Tapi Piz, bukan semua kedai guna ewallet kan? Kalau diaorang nampak semua orang pergi shopping dekat kedai yang ada, for sure diaorang pun akan adakan ewallet dekat kedai diaorang. Sebab dah jadi keperluan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s