WhatsApp – A Blessing Or A Curse?

Blog Harian

Pada aku WhatsApp ni jadi curse bila orang expect kau boleh jawab immediately tak kira masa. Dan kita pun sendiri pressure, bila tak jawab immediately, rasa bersalah. Padahal sukahati kitalah kan? Phone kita? Waktu nak tidur malam kita. Yang lain takde hal sangat.

Tapi dalam keadaan sekarang ni dia jadi blessing lah sebab penting nak communicate. Kawan-kawan, adik beradik semua rasa sentiasa berhubunglah walaupun takde crisis macam ni.

Aku sebenarnya nak cerita pasal sekolah yang taknak buat WhatsApp group kelas sebab kononnya tak berguna lah budak-budak dah besarlah apalah. Bila jadi kes macam ni baru semua nak guna WhatsApp untuk dessiminate learning contents. Kan susah? Sekarang at least anak-anak ada benda nak buat dan bila cikgu yang bagi dia jadi lebih structured dari anak-anak ni belajar sendiri.

Cuma sedihnya tak semua mampu nak ada WhatsApp or Internet dan adda anak-anak yang takde tak tau apa cerita or worst case, dekat tempat yang infrastructure macam internet ni takde langsung.

Nampaknya banyak masalah negara ni nak kena selesaikan nanti. Free internet yang YTL bagi tu pun bukannya boleh tahan sampai mati, kena top up jugak nanti. Semoga semuanya dipermudahkan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s