Rage All Day

Blog Harian

Orang akan nampak aku marah tapi orang tak tanya aku pun sebab apa aku marah. Aku bukanlah nak cakap aku ni sentiasa betul dan semua orang salah, tapi kalau bila ada news kau baca tajuk and jump into conclusion, merepek tak tentu pasal kau ingat aku nak cool? Ada dua benda salah sini, satu, headline memang nak tarik perhatian sahaja, dua, orang memang tak baca pun artikel penuh kau tu. Kalau memang intention kau sebagai penulis nak buat macam tu, kau boleh lena ke tidur malam? Ethics mana?? Yang semua melompat tak tentu pasal pun aku tak tau kenapa? Bukan ambik masa 8 jam pun nak baca satu artikel, satu contoh hari ni pasal KWSP turunkan caruman pekerja.

Lagi satu, kalau parking ada 100 lagi kosong dan ada kereta berhenti blok jalan sebab bini dia nak pergi beli barang sambil kau pulak kena bagi kereta depan jalan before kau boleh jalan and tadi sampai aku kena reverse kereta sebab aku baru keluar parking dan kereta dia block aku, kau rasa aku nak cool ke??? Setan tau tak perangai macam ni? Dalam masa yang sama ramai budak-budak kecik perati, anak kau sendiri perati yang kau buat macam tu macam something yang tak salah, yang tak menyusahkan orang lain. Lepas tu nanti diaorang buat, anak diaorang pun buat dan cycle ni berulang sampai kiamat dan sampai bila-bila lah orang kita ni tak civilized.

Aku memang explainlah dekat anak-anak aku, parking tu banyak, park lah properly jangan menyusahkan orang. Ok dah.

2 thoughts on “Rage All Day

  1. Aku benci sekali orang taksub. Sebab dia sokong A, bila A salah dia backing. Tapi bila B buat benda betul, diorang still kutuk jugak. Samalah 2 belah pun. Setan. Macamlah Menteri diorang tu pikir sangat pasal diorang.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s