Hindari Dewa

Blog Harian

Aku pernah experience benda bila ada dalam satu subject tu ada seorang je yang expert. So bila dia dah sorang-sorang jadi expert, dia dah jadi dewa. Dan orang lain kena ikut segala kehendak dia. Kita yang kena ikut cara dia semua. Bila dia kena paksa ikut cara kita atas sebab-sebab tertentu, dia buat perangai, kerek-kereklah, apalah. So orang yang kena handle nak bagi benda berjalan ni susahlah hidup. Worst part is? Dia buat kerja yang dia sangat expert macam dewa tu separuh hati.

Aku paling pantang bila orang buat kerja tak ikhlas separuh hati. Tengok pun menyampah. Kalau kau tak ikhlas dan macam terpaksa nak buat kerja dalam projek aku, kau memang boleh terus pergi mampos. Aku buat seorang or aku buat dengan orang-orang yang ikhlas dan bersungguh nak buat je. Cuma sekarang ni dia tu Dewa. Masih diperlukan. Hahahaha.

Aku harap company aku sekarang ni takdelah dewa macam ni, payah nanti. Aku boleh imaginelah bila manusia ni dah power dia berlagak dan demand. Dah tak boleh nak diajar lagi sebab dah jadi dewa tu tadi. Aku harap aku pun tak jadi macam tu andai kata satu hari nanti aku bagus on something dan tak hampeh macam sekarang ni. Hahaha.

Cakap pasal projek tadi, sekarang projek aku dah nak siap dan orang-orang yang aku work with aku rasa macam nak peluk sorang-sorang. Takpe, tak related, itu post lain nanti. Bye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s