I Don’t Do Small Talk

Blog Harian

I don’t do small talk and aku rasa itu satu masalah. Masalahnya sebab benda ni aku tak boleh nak ada ramai kawan. Kawan yang masih kekal adalah kawan yang aku boleh duduk bersembang pasal alam semesta atau benda-benda berat. Untuk bersembang benda berat kau tak boleh lepak setiap minggu so kitaorang jumpa dalam setahun sekali je dan bersembanglah berjam.

Lagi satu aku takde orang nak dengar cerita yang aku nak share, most of the time orang tak berminat dan akan potong aku cakap dan end up aku pulak yang kena dengar cerita diaorang. Sebab aku ni a good listener, aku ok je lah, dah biasa. So aku gunakanlah blog atau FB Post atau Instagram sebab orang kena baca lah. Aku kesian orang yang follow aku sebab kena baca benda merepek. Aku harap yang benci aku tulis tu unfollowlah aku dari suffer seumur hidup. Aku tak offended pun.

Tapi lately ni aku ada Live Forum dengan lecturers aku dan Ya Allah bestnya sebab kitaorang speak the same language. Cerita benda yang sama. So aku happy sangat. Tapi as usual benda beratlah. Walaupun dia provoke aku dengan soalan-soalan yang mencabar tapi aku suka. Sampai aku look forwardlah nak berlive forum. Dan mungkin small talk bukanlah satu masalah, maybe kalau topik yang betul aku akan enjoy the conversation. Entahlah.

Tapi itulah benda yang aku minat tak ramai yang minat, macam Learning Technology, Stormzy, Paul Chowdry semua tu siapa je yang minat dalam circle aku. Dan aku akan end up kesunyian. By the way, dalam bulan ni aku banyak sembang dengan orang IT dan somehow aku enjoy jugak sebab maybe benda yang kitaorang sembang tu benda yang aku minat. So aku rasa happy, diaorang memang benci aku tak tau, tapi sampai aku rasa nak keluar lunch dengan diaorang lah. Hahahahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s