“Negative Feedback” Adalah Penting

Blog Harian

Aku dalam final phase nak launch a new system. Of courselah bila dah final ni nampak yang cantik je dan of courselah sebelum nak jadi cantik ni benda tu banyak tak eloknya. Aku pun expect macam tu.

Bila kau dah struggle almost a year, kau memang nak tengok yang baik-baik je dan as expected 99% aku terima positive feedback. The other 1% on the other hand adalah “negative” feedback pasal benda yang aku missed and benda yang diaorang mentioned tu kira good to have. Dan from the negative feedback tu aku boleh tweak sikit jadikan system from good to better. And aku tau jugak ramai yang test dan bagi positive feedback tu sebenarnya nak bagi aku happy je hahahaha.

Anyway, aku nak relatekan pada kehidupanlah, bila orang tegur, terima and analyze lah. Tak semestinya kita sentiasa betul. Memang kadang kita rasa kita dah bagus tapi again, manalah tahu kalau kita ubah sikit jadi better. Perghh rajin pulak aku menulis malam ni, maybe sebab esok malam aku ada class.

Disclaimer: Aku ni tak best pun. Merepek je pandai. Hahahaha.

Tadi Boss aku macam baca je blog aku. Malulah pulak. Takpe aku takde benda nak hide pun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s