Desperation Leads You to Disadvantage

Blog Harian

Benda yang aku paling benci ialah bila aku desperate perlukan something. Bila kita desperate memang dia akan leads you to disadvantage. Katakan kalau kau takde duit, kau buat kerja part-time, kau tak boleh nak demand tinggi-tinggi sebab kau desperate.

Katakan kau perlu beli benda, nak cepat, semua orang push, sebab kau desperate kau kena cari apa yang depan mata and end up dengan apa yang tinggal je lah. Banyak lagilah contoh aku boleh bagi, kau fahamlah apa yang aku cuba sampaikan.

Bila desperate kau tak boleh nak dapat benda yang betul-betul best sebab kau grab je apa yang ada and pada masa tu benda tu lah yang kau nampak paling best.

Aku rasa the best adalah elakkan diri kau dalam keadaan desperate and hopefully support system pun banyak membantulah. Kalau dah desperate, support system pun pressure kau, payahlah.

Aku harap desperation tak lead kau to depression.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s