The Future Is Not That Far Away

Blog Harian

Hari ni aku ada interesting conversation pasal traditional way of doing business dan digitalization of business. Bila cakap pasal business mestilah melibatkan customer dan most of the time bila nak digitalize benda orang takut customer tak ready or infra tak ready.

Pada pendapat aku customer mungkin takkan pernah ready. Kita yang kena educate customer untuk accept since the technology is there untuk kau save cost. Buat apa kau nak membazir buat bangunan besar-besar dengan macam-macam cost nak kena tanggung untuk run the business bila sepatutnya apa yang kau perlukan adalah one time cost untuk setup satu bangunan yang ada IT infrastructure yang hebat dan boleh serve banyak tempat through the technology. (Of courselah ada maintenance cost tapi less lah).

Penggunaan machine dan teknologi dah ada banyak. Latest macam McD yang aku perasan customer tak berapa ready pun dia selamba execute guna machine, in the end semua orang accept and familiarize with the system. Berapa lama diaorang nak familiar? Berapa lama nak educate customer. Aku rasa tak sampai sebulan pun.

Orang berniaga pun dah tak perlu physical store dan banyak lagilah benda. Orang kampung pun shopping online sebab bila orang nak, bila orang perlukan something dia akan gagahkan jugak untuk pandaikan diri untuk guna benda baru.

Anyway, selain digitalization kau kena baca juga pasal uberisation. Dan again aku ulang, customer takkan ready, kau yang kena paksa diaorang untuk ready. Especially bila kau punya competitor dah lama buat benda tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s