Cara Penggunaan Telefon Yang Sebenar?

Blog Harian

Bila telefon baru keluar banyak features yang diaorang mentioned macam screen kuat lah apa lah tapi aku perasan semua orang masih tetap beli screen protector dan casing yang bagus. Yang mahal, macam tak percaya dengan keupayaan telefon tu. Of course aku pun sama sebab aku rasa memang anytime phone aku akan jatuh dan semuanya akan pecah walau setebal mana, sebagus mana pun screen phone aku tu.

Lepas tu aku terfikir maybe cara penggunaan aku yang membuatkan phone aku dalam keadaan bahaya macam main phone sambil berjalan, masa duduk dalam toilet, masa makan, sebelah tangan makan, sebelah lagi tangan main phone, masa berhenti dekat traffic light nak check jugak phone macam aku ni penting sangat.

Aku rasa phone dicipta untuk digunakan dengan cermat dan berhati-hati dan bukan dalam keadaan bahaya. Kena pegang dan guna dengan cara bertenang. Kalau nak makan tu makan, kalau nak guna toilet tu guna toilet sahaja. Kalau bawak motor tu bila sampai baru tengok phone. So conclusionnya aku lah yang salah, phone tu memang tak salah dan dah dicipta dengan betul dan cara penggunaan yang betul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s