Pandang Hina? Mana ada!

Blog Harian

Aku selalu dapat message dekat Whatsapp atau orang share dekat social media ayat macam “Walaupun manusia memandang hina dia bekerja sebagai tukang cuci tapi dia hafal AlQuran.” “Walaupun orang memandang hina saya berniaga nasi lemak di tepi longkang tapi rezeki saya halal.”

Kepala hotak kau! Bila masa pulak aku pandang hina tukang cuci dan peniaga nasi lemak? Kawan-kawan aku pun happy je berkawan dengan cleaner and tapau nasi lemak tepi longkang. Kalau korang takde kotorlah office, masjid, susahlah pagi-pagi nak masak nasi lemak sebelum pergi office.

Aku geram orang nak cuba establishkan benda-benda merepek macam ni. Orang semua ok je. Yang kau sendiri nak rasa hina sangat diri sendiri tu kenapa? Kita semua ok dan happy. Dah lah income kau lagi banyak dari yang aku makan gaji ni. Saya je nak main psikologi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s