Aku Ada Plan But Damn It…

Blog Harian

Aku seriously minat nak membawa kanak-kanak ke arah yang benar (of course sebab aku pernah menyimpang). Jalan yang benar ini bermaksud aku nak tunjukkan banyak benda yang diaorang boleh buat sambil having fun dan added value pada diaorang. Alah, macam budak basikal lajak lah, hebat tu sebenarnya pandai bega basikal, berani tapi cara dan tempat yang salah.

Tapi aku tak pandai bab engineering, aku pandai bab komputer, aku perlukan satu community center untuk budak-budak having fun tapi belajar at the same time. Banyak kali dah aku cerita pasal benda ni. Aku juga perlukan satu studio, dalam 10 bijik PC dengan software dan beberapa peralatan lain. Syarat nak join ni dekat sekolah kena excellent jugak, kena bawak result kalau nak join or aku boleh collaborate dengan sekolah terus.

Sebenarnya kalau aku ni pandai aku boleh je dapatkan semua benda ni free from sponsors, tapi masalahnya aku tak pandai dan aku tak rasa aku ada convincing skills yang bagus. Damn!!!! If only aku pandai bab ni cita-cita aku boleh berjaya dah. Satu syarikat besar provide tempat, satu computer company sponsor computer, satu, oklah you get the point. Diaorang collaborate semua dan aku jadi organiserlah. Aku takde niat lain pun, aku memang jujur dan berniat murni. Trust me.

Projek ni untuk anak-anak area ni sahaja tapi sekali-sekala buat contest or event, game tournament, music video competition ke apa bukak pada semua orang ada satu Malaysia.

As for now aku settle buat dekat rumah je lah. Dan for your information budak-budak ni semua hebat dekat sekolah, anak aku untunglah kawan dengan diaorang. Aku tau ada antara diaorang ni akan jadi someone yang penting satu hari nanti. Ingat apa aku cakap ni. Hihi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s