Benda Yang Aku Belajar Minggu Ini

Uncategorized

1) One off project lagi best dari project yang panjang. In term of kepuasan dan level of stress yang nak kena hadap.
2) Boleh buat kerja sorang, tapi at the end of the day kau masih perlukan orang.
3) Treat orang baik-baik dan InsyaAllah orang-orang baik akan datang pada kau, eventually.
4) Kau masih akan ada salah silap, ada hiccups sana sini walaupun kau rasa kau dah over prepared.
5) Cakap pasal silap, kau boleh buat 99 benda betul dan 1 benda silap, tapi 1 benda silap tu yang orang akan cakap. Fuck it je lah, mana ada orang perfect, lebih-lebih lagi bila kau juggle banyak benda at one time.
6) Kau kena relax sikit, benda nak jadi akan jadi dan benda tak jadi akan tak jadi, tidur je lah dengan lena.
7) Team yang bagus adalah penting. Once dah jumpa team yang bagus kau jaga elok-elok.
8) In an ideal world kau patut focus satu benda je supaya tak caca merba, tapi in reality susah kut nak dapat macam tu, aku masih mencari.

Sekian.

One thought on “Benda Yang Aku Belajar Minggu Ini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s