Kau Ingat Kau Bagus Sangat Ke?

Blog Harian

Ada sesuatu masa yang kau judge orang based on their background dan lain-lain. Dan ada juga masa kau marah orang atas sebab dia tak sync dengan cara kau dalam kehidupan. Dan ada jugak masa benda tu jadi terbalik dan rasa diri kita tak dilayan dengan elok. Biasanya benda-benda ni buat kau rasa kau lagi bagus dan memandang manusia dengan pandangan yang tak elok atau kau rasa sesetengah manusia buat hidup kau rasa teruk.

Semua ini normal dan biasa terjadi. Tapi pernah tak kita fikir kadang-kadang sifat atau keadaan manusia yang datang kepada kita ni adalah sebahagian ujian dari Allah pada kau. Atau perangai dan keadaan manusia semua ni adalah sebahagian latihan yang akan dapat improve diri kau especially secara spritually.

Aku tak rasa orang yang bagi ujian yang jenis macam ni, yang jenis rasa kau lagi bagus or kau rasa teruk ni datang dengan tak sengaja. Apa yang perlu kita buat adalah muhasabah dan cuba faham challenge-challenge yang mungkin orang semua tu tengah tempuhi dan semoga satu hari nanti kita mati dalam keadaan yang indah dan dalam keadaan kita berbuat baik dengan semua orang.

Lagipun kita sendiri pun bukannya perfect sangat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s