Confession of a Chronic Overthinker

Uncategorized

Overthinking ni menyakitkan, dia macam destruct hidup kau sebab benda yang kau overthinking tak pernahnya positive. Aku dalam journey untuk menyelesaikan masalah ni. Satu masalah yang buat aku tak boleh nak hidup dengan tenang.

Katakan aku dapat call masa aku bawak motor dan aku tak boleh angkat sebab dekat highway. Aku akan imagine sepanjang perjalanan aku tu yang Boss aku call dan dia nak cakap aku ada buat salah dan semua orang tengah mengamuk marah dan esoknya aku akan dapat surat buang buang kerja. Orang maybe ketawa dengar ni tapi tidak, ini contoh yang jadi pada aku, memang aku akan fikir benda buruk je dan ketakutan sepanjang perjalanan tapi end up sebenarnya wife aku yang call suruh beli roti.

Untuk buang masalah ni aku kena busykan diri dan buat macam-macam benda untuk bagi minda aku tak free tapi sebenarnya problem tu tak solved completely pun. Tapi aku try hard jugaklah. The best solution maybe aku perlu overthinking benda jadi positive dan bukan ke arah negatif. Atau aku perlu jumpa psychiatrist atau maybe aku perlu banyakkan baca AlQuran.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s