Petai Sepapan Seringgit? Brilliant!

Blog Harian

Lately ni aku banyak nampak orang jual petai sepapan seringgit dekat tepi jalan berbanding zaman dulu jual beberapa papan dengan satu harga. Sebenarnya nampak je murah seringgit tu tapi harga dia lebih kurang or lebih mahal je dari style dulu tapi benda tu sangat bagus sebab orang bukan makan banyak petai dalam satu masa dan petai bukan tahan lama pun. So kau beli sepapan kau makan sekali settle.

Petai yang sudah dikopek dan diletakkan dalam plastik.

Dan apa yang aku rasa lagi brilliant ialah diaorang jual jugak petai yang sudah dikopek dan letak dalam plastik. Petai untuk tahan lama memang kena buat macam ni, so aku prefer beli yang macam ni sebab dalam rumah ni aku seorang je makan petai. Dan boleh tahan sebulan or lebih. Aku sangat impressed lah diaorang dapat idea buat macam ni. Kalau dekat proper supermarket lagi mahal.

Sambal tempoyak petai aku.

Lepas tu makan lah dengan sambal tempoyak. Ini memang kepakaran aku, apa bendalah makan benda busuk-busuk ni. Tapi boleh makan on weekends je lah nanti busuk toilet office. Hahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s