Evolusi Rumahtangga Dan Teknologi

Blog Harian

Zaman sekarang kebanyakkan pasangan sama-sama sibuk bekerja membawa income ke dalam rumah, and at the same time masih nak mengekalkan kehidupan yang macam traditional couplelah. Makan malam sama-sama, memasak, kemas rumah sendiri untuk yang takde maid and so on, dalam keadaan hidup yang sangat sibuk.

Selari dengan teknologi, aku suka sebab perkara ni masih relevan lagi. Food delivery service, pressure cooker, steam iron, chopper, robot vacuum dan macam-macam lagilah banyak membantu pasangan dalam menguruskan rumah dan manusia-manusia dalam rumah untuk membuat kerja dengan cepat dan pantas. Dan macam aku sendiri, aku boleh je memasak dan iron baju sendiri dengan bantuan teknologi dan juga dapat recipe secara online untuk make surekan kehidupan rumah aku masih normal tanpa sebarang pergaduhan yang tak diingini. Hahaha. You get the point. Anak-anak aku jugak tak lapar masa wife aku pergi kelas on weekends sebab makanan is just a few clicks away.

Yang paling aku kagum tengok periuk Le Creuset wife aku, kau masak, kau terus je hidang atas meja tanpa rasa bersalah dan rasa awkward. Less pinggan or periuk nak basuh. Jimat masa and tenaga. Punyalah berevolusinya segala benda dekat dunia ni sekarang and of course kau dah penat bekerja kau deserve untuk beli segala equipments untuk make surekan daily life kau lancar dan to the extend sebagai reward pada diri sendiri.

Doakan aku mampu beli robot vacuum tu nanti or mampu hire part time maid yang mana service tu dah available dekat mana-mana pun zaman sekarang ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s