Nasi Lemak Maria, Seksyen 4 Bangi

Uncategorized
Atap Biru
Kena beratur dulu

Kadang-kadang kita bias dengan sanggup pergi ke tempat lain untuk makan, untuk shopping, untuk bercuti dan ignore benda yang memang dah ada di depan mata. Tapi untuk kes Nasi Lemak Maria Seksyen 4 Bangi ni lain. Dia memang special dan buat aku sanggup drive dalam 20KM untuk pergi breakfast.

Lauk-lauk nasi lemak yang sangat sedap
Bihun, kuih etc

Dari apa yang aku dengar Nasi Lemak Maria ni dah lama wujud dan aku baru start pergi tahun 2019 ni. Kedai dia dekat kawasan perumahan dan aku rasa maybe jiran tak selesa sebab ramai orang datang tapi somehow environment macam tu buat kedai ni jadi best. Dia jadi macam santai, macam pergi kenduri. Bila kita pergi awal pagi on weekends dia jadi macam therapy untuk kita lepak dan breakfast dengan tenang. Bab tenang ni aku tak sure sangat sebab nampak gayanya orang tak putus datang. Tapi so far aku takdelah nak kena makan laju-laju.

Bab makanan, dia ada macam-macam, selain nasi lemak seperti nama kedai dia ni. Ada bihun sup, kuih special macam kuih lopes and tauhu bergedil dan karipap. Itu yang aku perasanlah. Lauk nasi lemak pun banyak dan aku punya favourite mestilah limpa dan rendang ayam. Paru, daging, telur semua tu of courselah ada. Lauk ni semuanya sedap dan cukup rasa. Nasi perfect dilapik daun pisang, sambal pun sedap, tak manis dan tak pedas sangat. So kau nak apa lagi kan? Makanan best, tempat santai. Dah terbaiklah tu kan?

Nasi lemak limpa dan rendang ayam, tak beragak ambik lauk
Nasi lemak paru

Kalau nak pergi boleh lah Waze, bukan susah pun.

Kuih lopes special
Suasana santai

3 thoughts on “Nasi Lemak Maria, Seksyen 4 Bangi

  1. Nasi lemak paling best pada aku ialah nasi lemak brader Iswara dekat Uniten tu. Tah kenapa dah takde dah dia dari tahun lepas. Aku suka sebab dia scoop tu macam dia yang nak makan. Berkadaran la. Bukannya kedekut kalau letak paru tu.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s