Man Utd Boleh Tutup Kelab

Uncategorized

Aku didedahkan dengan Man Utd ni masa form 1 yang mana masa tu aku duduk asrama dan access kepada football magazine dengan surat khabar jadi mudah. Zaman tampal poster player, imagine macamana diaorang main from reading the newspaper semua tu lah.

Bila dah maju sikit banyak live matches, TV3 pun ada tunjuk Champions League. Tunggulah pukul 3 pagi nak tengok. Bila ada private tv station lagi mudah semua game tengok, tak kira pukul berapa. Dan the best partnya masa tu Man Utd memang power! Imagine aku punya emosi, mental masa tu. Sebab bola semata je hidup aku penuh dengan kegembiraan.

Lately semuanya hampeh, player takde nafsu main, coach semua pun sama. Masalah besar bila kelab kau tak perform, kau nak attract player yang bagus pun susah dan kau end uplah dengan players yang takde nafsu tu tadi. Bagi J.Partiban lagi bagus main.

Walaupun hampeh, hashtag GGMU masih ada dalam badan aku, cumanya at this age masa itu emas untuk aku dan sesi tengok bola nak relax dan enjoy the game jadi sesi yang menyakitkan hati dan boleh buat aku naik darah. Itu belum masuk worst part dalam cerita aku ni.

Nak tau apa? Worst partnya ialah Man City and Liverpool, dua kelab yang aku sangat benci, perform!! Fuuuuuuuuuu.

2 thoughts on “Man Utd Boleh Tutup Kelab

  1. Ni dah bukan zaman Cantona flick bola top corner, Giggs lari zigzag sampai defender pening atau always sure Beckham punya freekick ada 50-50 chance masuk. Ni zaman Pogba update latest hairdo dia. Worse, ini bukan zaman player bersungguh kejar bola dan focus.

    Tahan jelah jadi supporter MU. Ni zaman kita pulak jadi mcm Liverpool 2 tahun lepas ke belakang.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s