Mistake dan Tanggungjawab

Uncategorized

Aku ada masalah yang mana aku tak boleh terima kalau aku terbuat salah. Benda tu tak bagus sebab kalau kau nak grow, nak develop diri, kau kena lah buat silap sekali sekala.

Cuma bila kau nak dapat “ilmu” yang lebih tinggi tapi kau buat salah macam mengeja salah, set time meeting pun salah rasa macam down gila lah.

Kadang kau boleh ada dalam environment yang orang tengok mistake dan ignore kau punya effort, katakan kau tidur pukul 3 pagi, kerja Sabtu Ahad tapi bila kau present orang lebih focus pada perkataan yang salah eja and highlightkan macam salah besar. So sebelum kau naik ke tingkat lebih tinggi benda-benda macam ni kau kena bagi perfect dulu.

Lagi satu kau maybe akan kena lead a group nak buat something, kau trust team member kau tapi end up masa kau deliver ada satu fakta salah, kau yang kena sesah. Dan kau kena terima sesahan tu sebab kau yang lead, walaupun kau sendiri dah check 1000 kali dan tak perasan. Boleh down woi.

Or maybe tanggungjawab tu patut hadir dengan kemampuan boleh beli gadget at the end of the month tanpa rasa bersalah maybe lah buat kau tak down sangat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s